La Teràpia Gestalt és més que una simple psicoteràpia; es presenta com una veritable filosofia existencial, un “art de viure”, una particular manera de concebre les relacions de l’ésser humà amb el món.

 

La Teràpia Gestalt va néixer de la mà de Fritz Perls (1893 – 1970) als anys cinquanta. És una corrent compromesa amb el creixement i desenvolupament de l’ésser humà, contemplant a l’individu des d’una perspectiva bio-psico-social.

És una teràpia Humanista experiencial, centrada en el que esdevé “aquí i ara”, mobilitzant el canvi. La presa de consciència del present es facilita dirigint l’atenció a la percepció corporal i emocional de les pròpies necessitats i la seva gestió. Afavoreix “l’autorecolzament” i l’autèntic contacte amb un mateix i amb l’altre.

Promou la presència de “l’aquí i ara”, l’acceptació de llums i ombres; potència l’autoresponsabilitat, confia en l’autoregulació de l’organisme i acompanya a la persona cap al canvi desitjat, la realització personal i l’expressió de les seves potencialitats.

L’abast de la Gestalt va més enllà de la pròpia teràpia, ja que aconsegueix convertir-se en un estil de vida.

La Teràpia Gestalt desenvolupa una perspectiva unificadora de l’ésser humà, integrant al seu torn, les dimensions sensorials, afectives, intel·lectuals, socials i espirituals, permetent una experiència global on la vivència corporal pugui traduir-se en paraules i la paraula pugui ser viscuda corporalment.

 

Afavoreix un contacte autèntic amb els altres i un mateix, i no només té com a objectiu explicar els orígens de les nostres dificultats, sinó també experimentar i “experienciar”  els indicis de les noves solucions: a la recerca dolorosa  i generalment, evitativa del “saber per què”, ofereix l’alternativa al “sentir com”, donant pas així, a un procés de mobilització que afavoreix el canvi.

 

 


CRISTINA DÍAZ PELLICER 

Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació.  Postgrau Interuniversitari en Acolliment, Adopció i Postadopció.  Màster Especialista en Sofrologia Caycediana. Formació en Constel·lacions Familiars. Terapeuta Gestalt. Màster Practitioner i Trainer en PNL. Formació en Intervenció i Teràpia Estratègica. Especialista en Intervenció Sistèmica amb familias, nens i adolescents. Coaching Wingwave. Formació en Pedagogia Sistèmica.

Coordinadora de la Formació en Teràpia Humanista Integrada

 

ALBERT VALLS MASCLANS

Format en Constel·lacions Familiars a Espailúdic i amb Bert Hellinger. Iniciació en Reiki. Format en teràpia craneosacral i ha assistit a diversos tallere de Dale Carnegie sobre la comunicació.
Terapeuta Gestalt.
 

Terapeuta en shiatsu.
Estudiant la Llicenciatura de Psicologia Sistèmica a la Universitat
 Cudec.

 

PAQUI CAIRÓ ZARAGOZA

Terapeuta Gestalt.

Formada en Constel·lacions Familiars per Carme Tuset a l'Escola de Gestalt de Catalunya.

Formada en intervenció sistèmica en relació d'ajuda per ISAS.

Grau Superior en Dietètica i Nutrició a l'Escola Ramón i Cajal de Barcelona .

Formada en quiromassatge, reflexoteràpia podal, massatge metamòrfic, massatge geotermal, flors de Bach i auriculoteràpia per l'Escola Fuselles de Girona.

Grau superior en Tècnic especialista en jardí d'infància.