La Naturopatia representa ara més que mai un canvi de paradigma en el concepte de salut i malaltia. No és tan sols un tipus de medicina que alguns podrian anomenar alternativa sinó una filosofia de vida. El protagonista de la salut és la pròpia persona en totes les seves diferents dimensions en comunió amb la naturalesa i els recursos que ens ofereix ( aire, aigua, terra, sol, oligoelements i minerals, plantes medicinals i aliments, entre altres ). L´enfoc de la medicina natural està anclat en la tradició hipocràtica on la "vis natura medicatrix" o  la força curativa natural intrínseca a la persona junt amb la pràctica del "primum non nocere" (abans que res, no fer el mal) constitueixen els pilars bàsics per preservar i restablir la salut.

 

Mentre que la medicina anomenada convencional o alopàtica ( "curació amb els contraris") contempla sovint a la persona de forma fragmentada i tracta malalties o processos patològics aillats suprimint  símptomes, la naturopatia, amb segles d´història i àmplia experiència, ès holística, integral i integradora. No hi ha malalties sinó malalts. L´autogestió de la salut esdevé una alternativa al model "oficial" i es deixa enrere el concepte de "tractar malalties".

 

La convicció de la malaltia que la presència de determinats símptomes reflexen un esforç de l´organisme per restablir l´equilibri intern implica que els coneixements dels professionals en Naturopatia aniran dirigits a estimular la consecució d´aquest equilibri, fet que requereix un estudi exhaustiu de les mesures i recursos naturals tant de la persona com dels elements naturals externs, que ja estan al nostre abast ( aigua, aire, sol, dieta, plantes medicinals, aplicació de fango, etc) i de la necessitat de promoure modificacions dels estils de vida.

 

En aquest sentit, la Naturopatia otorga un paper fonamental i indiscutible a la persona com a èsser autònom i capaç de decidir sobre la seva salut, tant en termes de prevenció com de promoció de la salut i de restabliment del seu equilibri global. La gestió de la salut per part de les persones es converteix en un estil de vida intel·ligent, assequible i universal, mès econòmic i sostenible, i com afirmen alguns metges naturistes, es recupera el sentit de la medicina com un "art".

 

D´altra banda, els avenços indiscutibles de la medicina oficial en termes de recursos tecnològics, recerca en determinades malalties degeneratives, traumatologia i cirurgua o ús de teràpies substitutives fa que les professionals en Naturopatia siguin actors imprescindibles per assolir una medicina integarl dirigida sempre a procurar al bé del pacient sense perdre de vista que el ser humà i el seu entorn formen part d´una mateixa unitat.


Plaça Camil Geis i Parragueras, baixos 5

17007 - Girona-

+34 625.16.82.65

info@adsescola.com